Friday, January 30, 2009

menkedarah

tagged by rick.

ingat ang ja ka makan rick.
aku pon makan gak lah.
double triple kali ganda dr ang.
tp xdak lah old town ja kan.
aku makan hat murah2 ja.

neh antara benda2 yg aku, kalo balik kedah KENA MAKAN.
ketagihan melampau2


pertama : roti jala. ada panggil roti tirai lah. mcm2 lah org panggil.
lokasi : taman rimba. port org jogging, mat rempit adjust2 cikaro dan sbgainya
kebest-an roti : roti dia amat rapuh sekali bila di kunyah bunyi KREUK KREUK. plus kuah daging dia. perghhh!!!!!!
aku akan makan benda neh dlm pkul 6-7ptg.


kedua : burger mutiara (ayam cheese). di amik nama sempena lokasi kedainya yg berada di dalam sebuah taman yg bernama taman mutiara (byk pelakon dragon ball menetap disini)
lokasi : taman mutiara lah sonyon!!
kebest-an : murah, mayonis sedap, daging burger sedap, mmg serba serbi sedap. secret weapon dia :mayonis di bancuh sendiri. sedap weh (bukan SODAP DMC 6E tuh yaaa kawan2). setaraf mcd!
waktu makan : pkol 9mlm



ketiga : roti tisu bunga tanjung (nama kedai mamak neh lah)
lokasi: tanjung chali.
kebest-an : roti dia sedap gila. xmanis, xtawaq. xgebu, xhitam melegam. xtinggi, xrendah.
waktu makan : aku slalu makan bnda neh pkoi 1-3pagi. FEEL
jika roti neh abes, boleh juga guna tisu jamban utk di buat hidangan penganti.

antara benda2 atau tempat wajib aku akan makan

mee hamid (depan sekolah convent, jalan tjg bendahara)
nasi lubnan (pacific)
nasi ayam mawar (dekat taman koperasi)
fries makcik cina city plaza (city plaza lah)
nasi goreng telur mata (pak mi dekat kolej)

so jum makan *muzik latar jalan2 cari makan*

Thursday, January 29, 2009

trendsetter

last night
time tgk movie
aku kalut2 kuaq umah
sbb dh lewat
nk amik kawan aku tiga org lagi
so aku pon pakai lah selipar
dgn yakinnya

bila smpai kat tempat cerah yakni dlm mall
aku baru perasan aku silap pakai selipar
malu nya bukan kepalang (ayat lama neh)
ini lah rupa kejadian itu.
malu betol.


kalo kaler dekat sama, boleh gak anggap as fashion. neh sebelah hijau kuning. sebelah putih. wkakakak

Wednesday, January 28, 2009

wayang siapa kalau bukan wayang mereka

since cuti neh xramai yg cuti.
aku n geng2 aku pon plan lah nk tgk movie.
and skrg xbyk movie yg sronok. (nk tgk underworld *which i prefer to call under water world* tp xfollow dr yg 1st)
pastuh plan lak nk tgk sifu n tongga. tp xrelease lg daaa. (nk tgk sbb nk for fun, tnpa perlu berfikir)
so last choice, tgk lah WEDDING GAME.

neh quick review yg aku dpt buat pasal movie neh.

at first, korang mesti bajet filem neh filem hong kong (since aku bukan pengemar filem2 cina neh, aku pon terpikir demikian)
sebenarnya neh filem singapore (kalo aku xsalah)

bg aku filem neh punya storyline mcm dh common.
pelakon yg berlakon bercinta, untuk mengaut keuntungan, last sekali betul2 jatuh cinta, dan berkahwin. (bosan kan cerita mcm neh?)

tp aku punya kesimpulan ataupon hipothesis (rindu betul aku term neh) ternyata meleset.
filem neh best hangak utk gelak2
lawak weh
bila part lawak, mmg lawak habis ah.
xsalah aku director dia kot yg direct AH LONG PTD tuh

pastuh bila part sweet, kira sweet gak lah. (mcm comel ja aku rasa) wakkaka. geli gila.

cerita neh juga belakon dekat MELAKA. so warga lendu, jum kita jejak di manakah lokasi penggambaraan itu. ada kah di LENDU? hahah

yg menarik nya,
cerita ini ada penampilan khas artis malaysia.
SAIFUL APEK n SYANIE (diorg punya skrip semua cakap bahasa melayu ja)
walaupon sekejap lawak weh.

aku rasa, cerita neh di olah agak baik lah (xtau lah pandangan encik basang plak mcm mana)

ending dia, diorg berkahwin gak.
simple kan? (larat lak aku nk tulis pjg2. agagagga)

yg menarik mengenai dan pengalaman menonton filem ini
1- aku suka ayat dia *harap muka ja cantik, tapi tahi busuk gila* (translate in mandarin). hahah
2- abg kepada vikki ada bela binatang yg dinamakan GUO GUO JIAO *xsalah aku lebeh kurang bermaksud KONEK or yg sewaktu dgn nya (tnya aliya)
3-mengandungi unsur2 sex dan nudity jugak (rick di syor kan tgk)
4-seat sold out! tp ENAM org ja melayu(kami semua la tuh)

kesimpulannya : lawak lah! agagagga. mmg berbaloi utk di tonton. if nak compare dgn MA**
hahaha
overall : 4* kot. ahhaha

Friday, January 23, 2009

nak pegi palestin???

kalo korang, nak x gi palestin tolong saudara islam kita kat sana?
nak? tp xtau cara?
jgn khuatir,
ari neh saya akan dedahkan rahsia2 latihan komando.
selamat mencuba.

siri latihan awal
persediaan sebelom pegi ke palestin
kelolaan level 2 wing 1 kolej nadim.
aka cirit or die

video
neh nama nya ujian ketangkasan.

:nanti kan siri2 seterusnya xlama lagi.

Wednesday, January 21, 2009

super marathon

7.50 am.
terjaga dari tido (mmg kena bangun pon. kelas 830. kalo kelas madam raha xp dh. seb bek kelas madam shila)
sbb aku bangun, akok punya alarm bunyi, dia aram xbngun. babi ja akok.
aku tgk meah ngan sesat dok berbungkus g, so aku pon decide xmau p kelas.
aku msg basang (class rep aku) "basang cakap kat madam kaki aku terseliuh time aku joging"
nak seribu alasan, xnak seribu daya. hahahaha
tetiba xdak mood.
sambung lena.

8.30 am.
aku terjaga.
wtf! baik aku p kelas mcm neh.
tp dh terlambat. kalo p sah2 kena perli ngan madam shila.
pastuh layan cerita chuck. (aku mcm xmenjiwai cerita tuh)
xda mood punya sindrom masih melanda.
pastuh aku merayau dekat2 level. semua xbngun g.
bosan.

10.00 am.
aku tido.

11.00 am.
aku bngun. pastuh aku p cc.
aku on9
aku gelak2 ym ngan syaza n matnoq
*hp aku tinggal kat bilik*


12.00 am
aku check hp
ada 8 missed calls & 3 sms
kak aku cakap nk balik kedah ptg neh
aku dlm hati pon berkata
"babi la, kata nk balik jumaat, neh rabu dh nak balik"
seb bek aku x maki g
kak aku call
cakap nenek aku meninggal
pastuh aku pon "AIKK??"
awat aku xtau??
pastuh aku pon bgtau lah sesat.
sesat kata : "aik apsal ko xsedeh pon?"
aku pon xtau.
aku pinjam moto dia. g alor gajah beli tiket.
bus 245.
pastuh gc ngan akas tanya : "ang nk p mana?'
aku jawab :"balik kedah nenek aku meninggal"
akas : *gelak* "muka aram xsedeh pon. ang nk tipu ah tuh"
aku : "tah aku pon xtau kenapa aku mcm cool ja"
guyol : "sebab ang masscomm! pandai buat drama"
aku : *dlm ati* babi aku cakap btol2 lah.

1.00-2.00 pm.
mandi ngan packing barang.
time nk p tnggu bas.
jumpa nadia ngan ameera.
aku jerit : "aku balik dulu!!! selamat p kelas!!!!! hahahahah"
pastuh nadia msg: "babi ja kan balik awal"
aku reply : nenek aku meninggal la babi"
nadia : "ang jgn main2 pasal kematian weh"
aku : "aku betol2 lah babi. kenapa xcaya"
nadia : ang mmg xleh. keja balik awal"

pastuh jumpa geng2 kelas F
depa suma tgh ngumpat classmate depa. nama di rahsia kan.
depa tnya aku p mana
aku cakap lah balik kedah
depa heran sbb awal sgt.
aku cakap lah nenek meinggal. depa gelak2. xpercaya lah tuh!
aku pon pelik. awat org xcaya???
haishhh

pastuh aku join diorg dgn aktiviti sihat mereka itu.

5.00 pm.
smpai kl.
p BB makan nasik.
p kl sentral. on9 sat.
pastuh kak aku amik aku.
p umah abg aku.

8.00 pm
gerak. purata kelajuan 130km/j

12.00 am
smpai umah.

persoalannya sekarang
KENAPA XPERCAYA?
adakah kena menangis, termenung, baru nk percaya?

Friday, January 16, 2009

summary.

neh lah apa yg akan terjadi
if gambar anda bersepah merata2.

btw all part one is wajib to sembah this tokong.
berkat aktiviti sihat tp myb sedikit terpesong akidah ini
beliau telah memenangi kerusi mpp tanpa bertanding.
congrats!!!!!!!

btw, hutan belakang kolej aku sudah di tarah
nak buat apa aku xtau lah
tp since utan neh ditarah, keadaan super sejuk, berdebu n ramai gila demam sakit tekak n lain2
so SAVE OUR HUTAN! not only ORG UTAN OK!

off record, lately juga kan, byk kolej yg kena *kacau*
aku xtau lah betol ke x,
tp aku rasa betol kot. sbb org kata hutan blkg kolej aku neh tapak kuil hindu dlu
tp xtau lah
everynite ada ja kolej yg penghuni dia kena kacau n histeria
so rajin2 kan lah baca yassin n jgn lupa sembahyang ok!

Wednesday, January 14, 2009

artis hong kong. aku merapu ja.

Here it goes :

tagged by angeldream. sorry. aku dlm lab. so xupload gmbar or apa2 yg kena upload. hahah

1)Do you think you’re hot?
no.

2)Upload ur favourite picture of you
malas. tenet selom la daus.

3)Why do you like that picture?
agagagaga. mana aku upload po


4)When was the last time u ate pizza?
last week kot aku rasa.

5)The last song u listened to
aku tgh dgr budak2 kelas aku bergadug pasal group. betol cakap org. group audio video mmg akan bergaduh. aku suka!

6)What r u doing right now besides this
dgr budak2 neh bergaduh dlm lab. relax ah weh. small matter only lah

7)What name would you prefer besides your?
john micheal takie lewis laaaa

People I tag..

mm.

1. semua org. ampa xbuat aku sumpah jd tenuk.

9)Number 3 is having a relationship with
dgn aku

10)Say something about number 5

no 5 pendek ketot gemuk buruk. hahah

11)How about number 4
cantik like bidadari cerita tamil tv2. hahaha

12)Who is number 2
artis hong kong. haha