Wednesday, December 9, 2009

best scriptwriter

sudah lama aku rasa aku tak menonton TV secara ikhlas nya
apa yang dimasukkan dgn ikhlas ialah, aku tgk sampai abes. hahah
so semalam aku tgklah RODA RODA KUALA LUMPUR. WOW. RTM. OK WHAT!!!!
teringat zaman kanak2 ribena dulu. mmg gila ah tgk cerita neh.
tak salah aku isu dia "lumba haram" lebeh kurang mcm tuh aaa.

apa yang aku nak cakap satu ja.
kita tau lah mcm mana produk RTM memandangkan dia station government.
yang buat aku tergelak terguling2 ibarat melakukan wukuf,
dialog2 yang diguna pakai. GILA TINGGI NILAI TATABAHASANYA!
aku rasa, sapa nak amik exam, tgk roda2 kuala lumpur, mesti dapat A1!!

contoh ayat : "kau atur kan lah perlumbaan pada malam minggu ini" KATA SEORG PELAKON

ayat yang aku rasa logik akal yang racer atau pun public akan pakai
"kau set ah game malam minggu ini weh"

perghhh!!!!!!!!

contoh dua : "saya minta maaf, saya terpaksa bekerja bagi mengganti anggota yang sedang bercuti" BAK KATA SI MEMEY!

bapak skema ayat!
aku rasa tak salah kalo kita pakai ayat / bahasa yang menunjukkan kan situasi yang betul
ini akan membantu menghidupkan lagi jalan cerita tuh.
takda effect kot terhadap language viewers. diorg pegi sekolah kot. cikgu BM power lak kan. haha

*sekadar berkongsi.

Tuesday, December 8, 2009

Huggies

kawan aku ada menasihatkan aku
apa2 yang kita nak buat
kita jangan terlalu amik mudah
kita tak boleh stay dalam comfort zone kita buat selama2 nya
dia cakap, kita perlu challenge diri kita / cuba benda baru

aku pasti
ramai antara kita, kebanyakkan suka duduk dalam COMFORT ZONE masing2.
apa yang dimaksudkan dengan comfort zone?

sekadar buat2 pandai, aku rasa
comfort zone ialah di mana:
kita buat sesuatu tuh tanpa perlu amik / memikirkan risiko yang bakal dihadapi sebab kita buat benda yang kebiasaan kita buat.

contoh :

1 - nak sambung study, kita lebeh suka pilih yang course ramai kawan-kawan dari kemampuan diri sendiri.
sebab nya? senang nak mingle around.

2 - nak kuar g jalan2 ke, kita mesti akan tanya "sapa lagi ada"
sebab nya, kalo kuar ngan orang yang tak dikenali, kita akan rasa tak selesa. kalo ada kawan2 sendiri, kuar g lorong sempit pon boleh jadi fun. haha

so aku just nak pandangan anda,
perlukan kita duduk di dalam kepompong comfort zone kita atau tidak??

Monday, December 7, 2009

tips nak masuk paper

berikut merupakan jawapan standard bebudak UPSR, PMR mahupon SPM yang baru dapat result yang power renjes

dan jawapan2 ini juga lah yang akan membawa wajah anda masuk paper
so sila hafal mulai skrg!!!

1 - memberikan tumpuan 100% terhadap guru semasa di dalam kelas.
maknanya, dia tgk st8 ja, xpusing kiri kanan,terkencing ke terberak semua dalam kelas. hahha

2 - study group
"saya tak suka pegi ke tuisyen, bagi saya study group lebeh bagus kerana ia mewujudkan persaingan sihat antara kami" BOOOOOOO

3 - sentiasa bertanya kepada guru jika tidak arif tentang sesuatu perkara
budak mcm neh mesti kena pulau ngan classmates, tanya banyak pon orang naik boring gak. mneyampah!

4 - menghormati ibubapa / guru-guru
no komen. HEHEHE


so kepada sesiapa yang berminat di temuramah para reporter dan nak masuk paper
sila ingat jawapan2 dia atas ok.
kerana ia jawapan standet

mana penah anda baca dalam paper student cakap macam neh kan :


1 - "saya memang dah pandai, cikgu xdatang masuk kelas pon saya boleh score"

2 - "nasib baik saya pegi tuisyen, cikgu sekolah pemalas, mengajar tennis sampai lupa masuk kelas"

3 - "dah rezeki saya, nak buat macammana"


cuba lah
anda pasti berjaya
tapi sebelum apa2,make sure lah anda score result dulu.
hahaha

filem kita, wajah kita ep1

antara scene filem atau drama yang buat aku bengang tahap bengkang ialah
scene dalam kereta!
alaaa
scene dimana driver ngan orang sebelah dia berbual dalam kereta
dan kemera shoot dr depan
aku xpaham lah, kenapa director suka buat dalam studio. pakai teknologi nuklear apa jadah.
tak real kot. gila kedekut. kalo xda duit, xpayah buat drama atau filem lah background nmpak sangat palesu semata2.
ingat budak darjah 1 ke tengok??? boleh di tipu dan ditindas ngan penipuan itu

yang pelakon pon lagi satu,
pegang stereng mcm goyang2,pusing kiri kanan.
padahal drive slow ja, pusing stereng mcm nak drift!
aduh!!!!
tak paham lah aku!

*tension aku tgk scene lawan dalam nenek kebaya. dah macam dragon ball dah aku tgk!!

E!

hai kawan kawan semua
bertemu kita lagi
tadi abang ngan kawan kawan abang telah pergi ke Sentosa
untuk cuci cuci mata dengan teknologi terkini lagi maha canggih
sebenarnya tujuan kepergian abang adalah kerana
dah lama abang nak beli handphone baru
handphone lama pon dah dekat 3 tahun setengah abang pakai

so nak beli Blackberry mcm mahal sangat kan
nak beli Iphone, mcm tak suka ja touch screen
so yang neh ja lah mcm best dan mampu



harga dia pon boleh tahan mahal nya = RM1650
kaler bronze

sesapa kaya??
nak blanja abang, di alu-alukan
heheheh

pada pandangan dan hemat adik adik sekalian
wajar kah abang beli handphone baru
atau spend duit untuk benda lain?

Sunday, December 6, 2009

cool

aku sangat bengang kalo orang yang pemikiran sempit mcm lorong sempit
wtf! wth! wwf! wwe! www!
belajar tinggi2, uitm banyak level kot *LOL xfunny pon*
tapi berfikiran mcm taik.
pegi mati lah nak stereotype.
tak kisah kot.
tp jangan sampai aku lawan balik.
mmg ang malu la babi!
aku sangat bengang kalo orang yang pemikiran sempit mcm lorong sempit
wtf! wth! wwf! wwe! www!
belajar tinggi2, uitm banyak level kot *LOL xfunny pon*
tapi berfikiran mcm taik.
pegi mati lah nak stereotype.
tak kisah kot.
tp jangan sampai aku lawan balik.
mmg ang malu la babi!

Wednesday, November 25, 2009

1.1

teringat kata-kata bekas Penolong Kanan aku dulu, Encik Turin Ahmad
dia juga mengajar aku Math.
Can u imagine PK ajar math? WOW. hahah

ada tiga jenis golongan pelajar dalam dunia ini :

1- yang belajar sungguh-sungguh / suka boleh lah, sket-sket
juga dikenali sbgai : ulaq buku / book smart

2- yang main sungguh-sunguh / belajar pon mcm tak belajar sangat laaa

juga dikenali sebagai :taik tidoq dalam kelas / asyik lep kelas / street smart

3- belajar malas / bersukan pon malas.
juga dikenali sbgai : takdak data diperolehi. kewujudan tak dirasai. haha

tapi suka di ingatkan
tak semesti nya jika anda di golongan 1, anda confirm masuk U, dapat keja hebat, kawen 4, duduk banglo/ keta 12 biji dan sbgainya

dan tak semestinya jika anda di golongan 2 dan 3, tak boleh jd doktor dan sbgai nya.

oleh itu,
kita kenalah sentiasa berusaha memperbaiki diri kita.
jika berada di landasan yang betul,
kekalkan momentum anda.
dan JANGAN LAH BELAGAK PERASAN BAGUS! PEGI MATI LAH *ini lah tujuan utk entry ini wujud, nak maki org sat*


so soalan aku pada anda : DI GOLONGAN MANAKAH ANDA RASA ANDA BERADA SEKARANG?

Tuesday, November 24, 2009

bowink!

MULA-MULA FILEM INI


aku rasa, filem ini bakal ikut jejak langkah Harry Potter. mula WOW, kemudian WEW.


LEPAS TUH FILEM INI

oh, best nya kiamat boleh selamat! *aku tak tgk, org ja cakap*

KEMUDIAN BELIAU INI PULAK

tak dinafikan, anda mmg cute mcm shezz, cantik mcm shezz, cool mcm shezz,
tapi bila muka anda dimana2, anda ibarat M.Nasir ja. Hhaha (ok lah tuh, m. nasir popular apa!)


kesimpulan nya : mereka semua ini OVERRATED bagi saya.

Sunday, November 22, 2009

pelepak lapar penyepak

topik top setiap kali aku lepak.

1-zaman sekolah.
time neh lah nak cerita, menyesal tak blajar sungguh2 lah,
kutuk cikgu add math ajar mcm aram sampai dapat 7 lah
puji sekolah kita lagi best dari sekolah kawan lah,
cerita pasal kawan yang sembang mcm BOM dan macam2 lagi.

2-sukan
unsur ini perlu diselitkan lagi agar suasana melepak itu menjadi lebeh maskulin
sebarang bentuk sukan xpa, janji tau.

3-pasal hiburan
kalo kebetulan time tuh TV tgh LIVE MYSTARZLG *sbgai contoh lahh
memang mampus kena kutuk kaw kaw
cth nya : "alah, muka mcm neh buat album pon xda orang nak beli, bagi free, aku buang gak" hahah
cth kedua - kutuk penyanyi yang nyayi lagu Bencinta mcm uhuigfgsbwfiugvsigbu
*cuba teka siapa dia?* haha

4-kutuk orang yang buat lux**, mlm apa jadah tuh.
perlukah bawa beg, laptop, file dan sbgai nya melakukan urusan bisness di tempat lepak?
datang pon naik moto, mcm mana nak yakin kan orang join?
hahaha

5- kutuk rakan sendiri.
awas jika anda hitam. anda akan menjadi bakal kutukan
ini bukan untuk mat katek atau pakcop atau matdewa ok.
hahahaha.
juga turut menerima kutukan sepanjang zaman ialah SAPA YANG BIJAK BAGI EX-AWEX PINJAM DUIT
tapi awex xmau bayar balik. hahaha

6-cerita pasal U
cerita ang blakon sana, blakon sini
cerita time assignment ang jumpa orang tuu orang ni
cerita yang ang pemalas p kelas but still got a good grade
dan macam2 lagi.
sembang semua nak up, tapi aku yakin semua nya jujur.

nanti aku sambung.

Saturday, November 21, 2009

kawen cerai kawen

sapa kata kawen senang??
susah wooo
semua nak fikir, dan terpaksa puas kan hati semua orang
makanan xsedap, nanti makcik bedah blkg taman ngumpat pulak
kerusi tak cukup, nanti cik mah kata apa plak
pelamin buruk, nanti kena kata takdak taste plak.

so ini berdasarkan pengalaman aku
p makan kenduri umah orang.



disini ada beberapa elemen yang boleh anda pertimbangkan


VENUE :
1- umah
yang best nya : feel tuh lagi best. ramai sanak saudara dapat datang.
yang hampeh nya : BORING! outdated. common sgt.

2- dewan sekolah / orang ramai
yang shiok nya : besar. jimat duit dan masa *xpayah cat umah baru lah, buat langsir baru lah, beli perabot lah dan mcm2 lagi.
yang mcm taik nya : org makan, terus blah, gila xda feel!

3- hotel
yang bagus nya : org dgr buat dekat hotel ja "WOW" "KAYA"
yang tak bagusnya : sikit orang ja boleh datang. mahai lak tuh.

MAKANAN

paling penting. tak sedap / lauk tak cukup, mmg sah2 kena kutuk. haha!
1- makan secara hidang
yakni orang2 kampung atau taman, masak ramai2, pastuh hidang kan ramai2
yang cool nya pakai cara neh, akan jimat duit plus semangat gotong royong.
yang takbest nya, xdak orang nak buat keja. semua lepas makan, BLAH. tunggu buat apa lagi.

2-caterer
yang neh, bayar ja, semua diorg buat
yang bagus, senang. tak payah pikir byk.
yang kurang molek nya, masak tak sedap ka apa ka, macam diorg kisah, bukan kenduri diorg. haha

BUNGA TELUR ka DOOR GIFT??


bunga telur,
mcm dah tak relevan ja dan membazir ja
beli mahai2 org buang.

paper bag,
beli 1 paper bag,
letak lah kuih ka, tuala good morning ka
apa ka
nak buang? rugi ah!

KAD KAWEN

kad kawen bagi 1st impression wooo
1- kad kawen pakai kertas A4, photostat byk2
bagus : jimat duit, cepat. ang nak buang ka, nak buat balut nasik lemak ka, sapa kisah
kurang bagus : boring~

2-kad kawen beli kat siam nuu yang ada shining2 wangi2 warna warni
bagus : standard skrg ah
xbgus : aku pon tatau apa tak bagus
hahahahaha

3- kad beli sampai ke Indon / tempah khas
yang jenis mcm kad raya yang ada riben lah apa bagai.
bagus : tunjuk kata ang kaya raya
yang tak bagus : ang nak membazir buat apa? bukan ada org simpan pon kad ang tuh!


so aku malas cakap banyak
mcm aku expert ja dalam bidang kawen neh
hahaha

nak kawen?
plan betul2
buat apa yang anda nak
tak payah ikot orang sangat
orang nak kata apa lantak lah
mcm lah kenduri ang best sangat
boooooooo


*support pak long aku*

Thursday, November 19, 2009

mcm uiahgwidiwe

bila benda yang kita nak sgt
tapi xdapat support
mcm neh lah perasaan nya
uihdwfdiuwefgewqfguwq

Wednesday, November 18, 2009

tak puas hati

sorry lah if entry neh agak biadap atau apa2 yang membuat kan anda terasa.
sumpah kes ini takdak kaitan ngan anda semua.
kalo ada terasa sorry.
cuma aku sedikit emo memikir kan situasi begini sering menghantui hidup aku.

pernah tak anda berfikir ;

anak org kaya,
malas belajar, masalah social
tapi still kaya. pastuh hensem / cantik, ramai bf and gf

anak org sedang2 sahaja
rajin belajar, baik sopan santun
tapi susah. xda lah hensem sangat. kdg2 mcm loser ja nmpak.

kenapa ini terjadi?
sumpah aku memikirkan hal neh dah lama

kawan aku cakap semua nya terletak pada REZEKI. lambat laun akan tiba juga time kita. cuma kena sabar.

pastuh aku ingat lagi, orang tua2 kata,
pelajaran yang mampu mengubah taraf hidup seseorg
betul lah kot
anak org kaya. malas belajar,masuk private. senang cerita.
yang org susah, belom tentu dapat masuk U, walaupon bijak

bukan nak mempersoalkan ketentuan-Nya, cuma terfikir.

hanya ayat ini buat aku berfikir kembali

"Tuhan tidak akan mengubah nasib seseorang hambanya kecuali ia bangkit berusaha mengubahnya sendiri."

bodoh english.

apa beza LIKE and LOVE?

sama!

aku plan nak buat post pasal classmates aku

tapi faiz dgn hans dah buat dulu.
mcm mana?

Saturday, October 3, 2009

neh yg buat aku busy

kepada kawan2 semua
sila lah datang ke exhibition ini.
kepada yang bukan kawan pun
datang lah
bawak tok nek makngah pakngah
yg dlu xsempat nak jd student masscomm or feeling2 jd artis
boleh lag feeling2 disini

akhir kata
sapa yang aku kenai,
xmai booth aku,
SIAP!

ugutan!

Wednesday, September 16, 2009

kali ini lebeh ikhlas

saya, seperti di gambar, *gambar hantu raya bagi sesapa yg xpaham2 lagi*

ingin mengucap kan selamat hari raya bunga raya maaf zahir dan batin kepada semua andai;

marah-marah yang tak kena,
dok tanya tak tentu hala,

cakap sasul yang tak sengaja,

pukul-pukul kat mana-mana,

pinjam harta benda tak cakap,
emo tak semena-semena,

mengumpat bila-bila,
te rogol tanpa niat
dan mcm2 lah



dan bagi yang memandu, anda di minta berhati-hati di jalan raya. pandu dengat cermat, ingat lah org yg tersayang!

raya datang lah balai raya, gotong royong. hahaha. tak tak tak. raya dtg ah umah. ok!


dari saya, yang jauh di perantauan *gambar tgh makan samprit tuh*

Saturday, September 12, 2009

tulus ikhas


video

selamat hari raya to you
selamat hari raya to you
selamat hari raya to you


sorry if aku:
kutuk2 anda *sesungguhnya aku bukan sengaja mngutuk anda, ini kerana anda adalah subject yg best utk di kutuk*

bercakap2 di belakang anda *ini mmbuktikan anda hot sampai tahap org berkata2 tntang anda*

ada buat salah ka apa ka
sesungguhnya aku setan besaq
anda ialah calon2 penghuni syurga

sekali lagi

minta maaf zahir dan batin *selalu 10 round, kali neh 5 round ja, mesti xpuas kan?*
hehehehehe

Friday, September 11, 2009

jalan tanah merah

seharian d jalan TAR mmg gempak
barang utk lelaki mmg susah nak jumpak
barang pompuan ja byk
ini satu bentuk penindasan!

di syorkan kalo nak shopping, p lah siang2
kurang sesak, dan korang akan dpt tgk item tuh dgn real dr pada tgk time malam.

aku list kan beberapa item yg korang patut beli dekat jalan TAR
1- kek coklat dia. panjang gila org berbaris beb.
2-ice cream potong dia. pelik semacam ja. mcm letak dadah lak
3-nasi minang dia. PERGHHH!!! pukul 5 pon dh licin!!!

btw
skrg trend tudung siti nurhaliza
sumpah sama ngan ct pakai
persoalannya
ct beli dekat jalan TAR ka?
huahuehuihuohuu

Thursday, September 10, 2009

amanda

the uglytruth best gila
baik p tgk sebelom masing2 jadi gila!

apajadah!
dalam seminggu tgk wayang almost everyday???
zzzzzzzzzzzzz

sabar sabar sabar.
mungkin ada hikmah
sabar sabar sabar.

Wednesday, September 9, 2009

Sunday, August 30, 2009

bermakna

hadiah paling bermakna.
jeng jeng jeng

hadiah kiriman tulus ikhlas dari facebook

tahniah account facebook aku kena disabled. demm!

Thursday, August 27, 2009

kaya raya

khabar angin yang bertiup kenyang mengatakan
kawan2 aku tgh pening2 nak beli hadiah utk aku
ya lah
besday aku kan nak dekat
MERDEKA MERDEKA MERDEKA
di tambah plak aku favorite dikalangan kawan2, semua berebut2 nak beli hadiah
neh apa yang aku dengar lah
setakat ini

sya : nak bagi cash rm2000. duit tiket p UK melepak ngan pjoq dia kata
shezz : nak bagi handphone blackberry bold. memahami btol shezz neh
sodap : nak bagi ipod dekat aku. boleh lah aku techtonic. kokopwpokawkokoaw
rick : nak bagi kat aku pakej pengurusan badan di london weight management LOL
pete : nak bagi aku voucher makan di secret recipe secara free seumur idup. MOK-MOK
pjoq : janji nak bagi guitar electric dia dekat aku. WOW
emak : nak beli keta baru katanya. alaa. beli neo dah la. xnak mahal2 sangat.
ayah : nak beli condo dekat aku. boleh lah korang datang lepak.
budak2 level dekat melaka : aku dengar sedang plan nak celebrate besday aku dekat menara KL. perghh.
budak2 umah : nak hadiah peti ais untuk aku.
budak2 taman : nak beli moto LC baru utk aku. ya lah moto lama kan ilang.

neh baru sikit yang aku dengar.
aku bajet lagi ramai lagi yang nak bagi.


iskkk korang neh.
segan lak aku nak menerima hadiah korang
tapi kalo dah ikhlas tuh
aku rembat ja
hahahahah

thanks weh!!!!

Friday, August 14, 2009

sindrom

korang perasaan tak
makin lama
makin banyak orang dok pakai LOL
*benda neh mmg dah lama, tapi makin lama makin menjadi2 tahap ketagihan remaja2 masakini

ini berdasarkan apa yang aku observed dekat FB TWITTER and MYSPACE
*this research bacisally involved aku punya circle of frens laaaa

so di sini
aku nak ucapkan
tahniah kepada
*dia mungkin pelopor/pempopular/pengguna setia

RIKHMAN *calon anugerah NOBLE*
kalo korang perasaan la kan
makhluk ini lah asyik dok lol lol lol dekat mana2 dia berada


LOL = bahaLOL

Wednesday, August 12, 2009

berhenti berharap

dulu orang suka
kau jual mahal
*bukan jual mahal, its take times

sekarang dah takda
baru kau nak pasrah
*tuh lah, pasrah gila neh

PASRAH PADA YANG LARA

Sunday, July 19, 2009

tips menjadi ahli dikir barat terhebat!

video

induction budak part 1.
tradition level aku
induct sambil pakai full attire macam ari isnin

antara soalan standard
1-pengalaman manis / pahit
2-benda plg baik / jahat penah buat
3-kelebihan yang ada dalam diri

budak neh antara yang ter-fun time aku induct
dia rasa kelebihan diri dia ialah boleh berdikir.
aku rasa ini bukan kelebihan, ini kekurangan. hahahah


so sapa nak jadi pendikir terhebat
jangan malu2 nak berguru ngan budak ini
cari beliau di kolej nadim uitm melaka yaaa
hahahaha

*sorry sbb terpaksa menonton sambil kepala senget

Thursday, July 16, 2009

amin!

selepas 7 kali buat blood test
5 kali drip air dalam badan

dr kata urat aku cacat
kecik2 dan melengkoi2
bukan salah aku.
aku tatau apa2 pon. hahaha

saya semakin sihat
alhamdulillah
belia benci DENGGI!

nanti kan update sekitar minggu induction warga2 nadim
kelakar hangakkk!!!

Wednesday, July 1, 2009

GILA

aku bawa 2 beg sem neh
full plak tuh
berat gila!
pastuh tambah best, aku balik naik bus! hahahaha

rekod
selalunya 1 beg pack ja

wahhh!
semangat lah plak!
hahahaha

selamat sem baru dan selamat belajar dan selamat beramal dan selamat yang lain2

Monday, June 29, 2009

kekontangan

aku sedang kekontangan idea
mengenai apa yang patut di post di blog neh.

nak post pasal
KONSERT SATU SITI NURHALIZA??
BORING!!!!
*padahal jeles xleh p*
xpa2, sabaq.

nak post pasal aktiviti cuti sem?
banyak sgt yang aku buat. xtau nak post yang mana satu.

1-badminton everyweek main. sekarang lee chong wei pon dah boleh balik umah, kawen ngan wong mew choo. sebab terkejut tgk ke-power-renjes-an aku.

2-nak post pasal mandi air terjun. aku lupa bawak camera. tapi serious cantik gila tempat tuh. malibu pon kalah wooo

3-nak post pasal bbq. macam dah penah post.

apakah yang patut aku lakukan?

Tuesday, June 23, 2009

dah pemes baru ngaku kawan



tahniah. HAIRI
dulu ang aku tgk serabut milo ja..
kelas malas nak p
tapi sekarang
dah jadi anak wayang nooo

ingat lagi
dulu time ang cakap nak berlakon utk drama time hari anugerah cemerlang
aku orang yang gelak paling melampau2
sekarang??
GOOD LUCK!

*ang nanti jangan dok buat tak kenai aku hairi oi. aku tampaq pala ang nanti. kita kelas dr skolah rendah skali naaa. bakaq umah ang nanti!

Saturday, June 20, 2009

gu gu gagap ka apa?

ada baca paper?
ada tgk tv?
kalo ada baru paham entry ini

aku benci gila-gila
tak da tahap yang boleh menunjukkan betapa bencinya aku
ini semua gara-gara kenyataan
seorang insan, sewaktu kelahiran anak nya *artis*
mengeluarkan statement,
xkan jual anak sendiri seperti yang dilakukan golongan gred A di hollymollywoodkayu
*bukan jual timbang kilo*
tapi melalui fotografi
tapi tengok lah sekarang
dah ada rancangan gagap dah skrg

sila amik taik
tempek dekat muka sendiri.
cehhhhhh

Monday, June 15, 2009

communication

aku pelik bin ajaib lah

macam mana nak cakap aaa.
hurmmm.
macam neh

aku rasa heran,
kenapa budak2 uitm lain *xsemuanya*
lambat sangat dapat news?

contohnya,
result exam.
dekat facebook contohnya dah kecoh2.
tapi budak uitm cawangan lain macam dok bajet lagi 2-3 ari keluar.
adakah budak2 uitm cawangan lain selain melaka ini
kurang tahap ke-stalker-an
atau pon kurang komunikasi antara mereka??

terbaru * kawan aku boleh tanya aku yang bukan nak sambung degree neh*
result degree dah keluar ka?
aku cakap lah
keluar dah aih aku tgk kecoh2 kat facebook.
pastuh dia kata
biar betol.
pastuh aku cakap, nanti aku call ibrahim abu shah
kahkahkah

persoalannya
kenapa mereka lambat dapat news???

*tahniah pada semua yang dapat degree ok*
*utk sodap, jgn sesekali komen "ang lagi 1 sem kat melaka! sibuk"
aku sepak ang nanti!

Saturday, June 13, 2009

karam sing walia

aku dah dok area jalan langgar (iaitu kawasan umah aku) lebeh kurang 16 tahun dah.
kenapa jalan langgar??
haaa.. neh yang aku nak cerita neh.
aku rasa lah kan, kenapa jalan depan umah aku dinamakan jalan langgar ialah
sebab asyik sangat orang kena langgar (eksiden lah tuh)
baik moto mahupon keta, basikal, beca dan lori.
bila melalui jalan ini

ini bukan aku simply pandai2 buat palatau!
ini betol.
di anggarkan, sebulan mesti atleast dua kali akan ada kemalangan depan umah aku neh
*simpang nak masuk taman aku* khusus nya

antara sebab orang kata kenapa asyik eksiden area ini ialah :
1- ketiadaan lampu isyarat - hoi PBT, dah tahu jalan langgar neh jalan yang terpenting kat aloqstaq, buat lah traffic light byk2 sket. tambahan sejak hospital baru buat, jalan memang sesak gila ah.
tips utk pengguna jalan ini -keluar awal, balik after 6

2-ada orang kata, ternampak kelibat makhluk yang sangat hensem setiap kali melalui kawasan ini. makhluk itu sapa??? anda nak tau?? aku lah! hahah.umah aku kan depan sekali menghadap jalan raya. hahaa

ini antara eksiden yang terlatest
*berlaku jumaat lalu*
*aku org 1st pegi kat pakcik neh*
mangsa dikatakan baru balik dari tempat keja

bukan pakcikneh yang eksiden ok

yang membuat kan aku tertanya-tanya, bukan lah macam mana boleh eksiden neh?
tetapi yang membuat kan aku tertanya2 ialah, orang yang eksiden neh xpegi semayang jumaat ka?
*xbaik buruk sangka. mana tau dia pegi masjid kat kl ka. haha*

seperti selalu, ada ja kemalangan, pengamal nombor ekor yang ramai dari org yang nak menolong

kecederaan pakcik tuh xdak lah teruk sangat.
cuma luka2 dikepala, tangan dan kaki ja kot
*untuk rekod, dah ada lebeh dari 5 orang meninggal eksiden kat simpang neh tau*
yang aku ingat, seorang pelajar meninggal time nak pegi tuisyen. siap ada bekalan makanan mak dia buat utk dia tau. SEDEH HANGAK!
ingat aku tipu ka? p lah balai polis check kalo xcaya.

ini pulak kereta saspek punca kemalangan. bukan keta aku tau! *budak2 yang bawa. cuak gila muka dia*


apa yang aku cuba sampaikan ialah :
1-aku harap, pihak PBT, respond lah terhadap permintaan orang ramai yang nak traffic light. benda ini bukan untukkepentingan individu, tetapi untuk kepentingan bersama. *ada ka orang saja2 minta traffic light nak main2??*
jgn sampai sesuatu yang lebeh buruk terjadi, barulah kita nak gelabah tak tentu arah ok.
aku pangil tv3 baru tau. hahah

2-diharap, selepas baca blog neh, ampa semua, pandulah berhati2 ok. dont speed2, nanti tersepit.

3-jangan takut nak lalu jalan langgar ok!. haha


utk zaf : ini bukan complaint.


Thursday, June 11, 2009

jgn pandang belakang pokok kelapa?

facebook teamwork neh mcm cacat gila ja
aku buat acc facebook baru
baru ja aku buat
dia dah warning nak blocked lagik skali
muka aku neh muka penjahat ke apa
setahu aku
muka aku neh
style muka idaman mak2 mertua
xpaham aku!

btw
add facebook aku yg baru
muhammad taqyuddin kamil II
aku nk add ampa xleh dah
sbb dh smpai limit add 100 org dah.
ok
thx


tahniah kepada budak2 part 6 yang dah grad
dan tahniah kepada budak2 batch lain yg ke batch seterusnya *maksudnya xdismiss lah tuuuu*
ramai plak tuh yg dapat 4 flat *anuar ali as usual* boring kan?? hahaha
result aku???
jatuh sket. *kecewa terok neh, slalu 4 flat*
3.92 ja
kahkahkah

Wednesday, June 10, 2009

mungkin. makhluk tuhan paling. active dalam facebook.

You are blocked from making wall posts due to continued overuse of this feature



Your failure to comply with an earlier warning has resulted in this block.

Please note that this block is temporary and can last anywhere from a few hours to a few days. Facebook cannot lift this block for any reason. Please be patient and refrain from using this feature for a few days.

Continued misuse of Facebook's features may result in your account being permanently disabled.

Which of the following links describes what you were trying to do? Clicking on a link will take you to more information on how to use Facebook's features.

Using Applications
Planning an Event
Sharing your Facebook Group/Event link
Promoting a business, product or service
Chatting with friends

p/s : dah la aku tgh bosan. xleh men lak facebook. aiyark!!!!
seronoknya tgk org tukar2 status utk tunjukkan tahap ketakutan menanti result.
sabaq2. aku pura2 tenang ja neh. agagagga

Monday, June 8, 2009

terkenang kenang

macam mana kah anda semua mengingati rakan-rakan anda?
well
setiap orang ada cara tersendiri
macam aku
cara dia senang ja. semudah add math dan juga fizik. * A1 utk subject ini*
aku ingat kawan aku melalui lagu. haaaa

selepas beberapa ribu jam aku habiskan utk membuat research, inilah hasilnya.
1-nidji - biarkan utk SYA.
sbb? beliau selalu meluahkan kesengsaraan kisah cintanya. cinta yang bersegi2 dan mengalahkan sinetron indonesia. akhirnya, dia membuatkan keputusan utk pergi.

2-elyana - kalis rindu utk SYEEDA.
kegedikkan syeeda, membolehkan lagu ini menjadi milik beliau.
setiap kali aku dgr lagu ini, aku terbayang syeeda di atas stage dengan gaya gedik tapi tidak menyakitkan ati itu. haha

3-faizal tahir - coba utk ANUAR ALI.
hahha. neh lawak! time anuar menyayi lagu ini versi ning baizura. silap2 ning pon kalah
mendayunya lebeh2. ingat feeling lah tuh
teringat kisah silam dengan K ya anuar ataupun tgh gaduh ngan pecap lah tuh.
hahaha. MIH U!

4-PCD - i hate this part utk SHEZZ
lagu ini mengingatkan aku kepada shezz yang pada itu
sedang di landa sindrom, kekasih ku bukan kekasih ku
kahkahkah

5- will.i.am. - heartbreaker utk DIEY *classmate rick*
hhahaha
dgr lagu ini. teringat video yang diey buat waktu dia zaman jahiliah.
lawak weh.
PENYEK!!!! *cari video ini di facebook diey! hahah

6- elite - trauma utk SODAP.
lagu ini kalo aku dengar dalam kereta.
otomatik ingat sodap yang xberapa nak cantik tuh.
lagu ini mengingatkan aku utk memandu dengan lebeh berhati2.
kerana lagu ini, lagu kemalangan untuk sodap. hahahaha

7-coldplay - viva la vida utk PETE
entah sik mok neh. dengar lagu ini ja. asyik nak nyayi. ingat sedap lah tuh.

8- ketahuan - matta utk pjoq
sabaq lah pjoq. sapa suruh ang dok UK.
kan awex pon buat hal. tp xpa. shezz masih ada utk menyayangi anda. hahahah
lagu ini selalu membuatkan aku terpikir, adakah long distance relationship sesuatu yg relevan??

so aku nak minta jasa baik anda semua.
sila komen, lagu apakah yanga anda rasa mewakili anda.
senang aku nak ingat ampa semua.


weh. usha. pastuh vote 14juta kali ok!!!!
http://www.kuatberlakon.com/web/gallery/gl_galleryvt.aspx?type=NEW&id=34

Wednesday, June 3, 2009

cinta baru. i love u

kahkahkahah

awat??
heran bin pelik??
dak2 aku saja ja buat tajuk mcm tuh.
ingat aku style sodap ngan chendol ka, jatuh cinta post abeh segala benda boleh post
hahaha
lawak ja nooo..
jgn marah. pen merah pen biru, u marah, ingat i kisah?? agagga

aku just nk bgtau
last three days
aku dilanda penyakit yang amat sakit.
at 1st, aku ingat kena tonsil. sbb aku mmg ada benda alah tuh.
rupa2nya kerengkong aku bernanah then berdarah dan lukanya masih ku rasakan kini *mcm lirik lagu aaa*
sakitnya toksah nak cakap lah.
dah tiga ari dah aku xleh makan nasik atau yg sama waktu dgn nya
akibatnya, sekarang aku dh kurus, tahap rick pon takleh lawan walaupon posa 2 bulan nonstop.

menurut dr yang merawat aku,
sakit aku neh disebabkan oleh, kurangnya air dalam badan aku neh. plus aku suka minum air sejuk dr plain water or air suam or air bio aura or apa2 lah.
plus, sejak akhir2 ini aku menjalani kehidupan yang amat aktif
so dr nasihatkan aku berkawan baik dgn mineral water mulai dari sekarang.

oleh itu kawan-kawan sekalian,
aku nak mintak tolong ampa semua
if lah kita lepak bersama2 tak kira dimana2, baik mamak, tepi jalan mahupon hotel 19 bintang
sila remind aku agar order extra air suam ok.
kerjasama anda amat diperlukan memandangkan aku payah nk follow benda baru.


info tambahan : sukanya aku, blog si *bajet gebus, telah diwarning oleh skmm* ADA AKU KISAH? hahaha

image ini di ambil dr cctv tempat aku mendapatkan rawatan. *geli tgk?? biaq aaa (2nd time aku tgkp gambar mcm neh)

Saturday, May 30, 2009

cemuih sket ja

lama xon9.
ya ya saya tahu. anda semua pasti merindui post aku yg xda tujuan dan hala tuju neh kan
apa?? x??
ya lah aku tau blog aku neh xmacam blog azwan ali yang ampa dok sibuk baca tuh kan
hahahahahaha


ok lah
aku p trip ke tut last week
tuh yg pemalas nk update apa semua neh
konon2 busy lah tuhh.
xpaham2 ka

6 benda yang best dekat jakarta yang myb payah nk jumpa kat malaysia *6 ja lah dulu. aku xlarat neh*

1- driver sangat cool di sana!!!!!
lampu hijau ka, merah ka, semua langgar ja. buat tatau.
haaaaaaaaaaa. *kalo rasa nk mati cepat, sila amalkan amalan sihat ini ok*
pastuh kan, driver dia suka hon. GILA.
dok saja2 hon. sat2 hon. hahaha
yang best nya, kat sana susah nak cari kemalangan. haaaaaaaaa

2- kalo anda rasa traffic jam kat kolompo dah cukup terok
cuba anda darab dengan 5
itulah nilai keterokan di sana
kalo nak p airport, lebeh kurang 5 hari utk smpai ke sana (hahah tipu gila)

3- pekerjaan paling xda function = POLISIS <-- fuck suparno!
rakyat dia buat derk ja kat polisi.
patut aa rakyat dia datang malaysia, tak takut dengan polis malaysia
btw, polisi depa xsuka malaysian. amoihhh, ang ingat aku suka sgt mat indon???
KEPADA SUPARNO (polisi yg tahan kami)
anak ang nanti mai jd maid kat malaysia,
tunggu aku balas dendam!

4- restaurant fast food kat sana sgt murah. kalah kedai kain kamdar dan nagoya
aku rasa sbb rakyat dia xmakan sgt aaa
yg plg best
aku akan pizza hut
kalo kat malaysia myb around 150++
kat sana 30++ ja
hahahahha. pokcik kayo!!!

5- rakyat indon suka mati kena bunuh and mati dibunuh, bunuh diri dan sbgainya
setiap ari, top story pasal kematian ja
pastuh, ada satu channel ala2 999
channel neh tunjuk pasal cerita org mati ja
HEBAT

6- train dia mcm cerita bollywood.
xdpt p india, dok indon pon leh tgk woooo
mcm cerita hindustan,
time rakyat dia main berjalan2 atas bumbong train
hahaha



penulis di hadapan hotel nya. hahaha

*byk g aku nk tulis neh.
tp tah lah. aku pemalaisi.

happy besday to NINA
be a good muslimah ok!
hahha

Sunday, May 17, 2009

pengaruh rakan sebaya.

kajian menunjukkan
kawan/sahabat/rakan/geng merupakan penyumbang terbesar di dalam proses tumbesaran kita

sebanyak 79.52% behavior kita, kesan dari pergaulan kita sehari-harian.
dan selebihnya datang dari institusi kekeluargaan dan diri sendiri.

amacam??
hebat dak aku menipu??
hahaha

dak2 aku nak cakap
aku sekarang makin tersedar yang hidup aku banyak dipengaruhi rakan sebaya.

contoh :
tukang pengaruh : sya
terpengaruh : saya
yang dipengaruhi : sekarang, aku taip sms/ym/komen atau kebanyakkan, aku eja dlm ejaan yang penuh.
contoh : woi hang ada dekat mana, bongoi?

kebaikkan : pengaplikasian konsep, bahasa menunjukkan bangsa.
keburukkan : menghabiskan masa aku dengan benda tak berapa nk faedah

contoh lagi :
tukang pengaruh : sodap
sekali lagi terpengaruh : aku lagi
contoh pengaruh : mencarut (maaf taleh bagi apa ayat nya)

keburukkan : berdosa lah apa lagi
kebaikkan : mana ada baik. masyarakat memandang hina tau!

*sebelum neh aku tak penah mencarut tau. baik ja dulu

persoalan nya sekarang ini : adakah anda telah dipengaruhi oleh rakan-rakan anda??


nanti lah aku update. mengantuk.

Friday, May 15, 2009

i was born intelligent, but (tolong fill in the blank) ruined me.

sebelum memulakan apa2
ingin di ingatkan
entry ini bukan lah utk mengutuk guru2
cuma sebagai hiburan ja

SBB2 KENAPA SAYA TAK PANDAI SUBJECT ...

MATH
saya benci matematik sejak dari sekolah rendah
kenapa?
sebab kita perlu tulis dalam buku kotak2.
saya tak suka math time kecik sbb, cikgu saya asyik suruh salin balik apa yang ada dalam buku teks.
contoh :
Ali ada 10 biji bola. 2 merah, 3 hitam dan selebih nya kuning, berapakah bola kuning?

kenapa kita perlu salin balik?? kenapa xboleh amik number2 yang ada ja??
sbb saya pemalas nak tulis balik
sbb tuh saya taksuka math!!!

BIOLOGY
saya taksuka bio sbb kelas dia selalu dekat nak last2 *time org tgh ngantuk*
pastuh saya taksuka bio sebab classmates saya kata, dia kakak saya. sebab muka kami sama!
saya benci ke kelas beliau. malu.
plus dulu saya pemalas nk membaca. sekarang?? amik!!! baca ja subjek aku. haha

FIZIK
kenapa saya tak pandai fizik??
sebab cikgu tuh cantik sangat. muda plak tuh.
pegi skolah pakai kebaya ja.
mcm mana nk fokus??? asyik terbayang2 ja. HEHEHHE

ah semua di atas hanya lah alasan budak sekolah. hendak seribu daya. tak nak seribu dalih

tapi credit (bukan dlm bentuk topup ya) harus di berikan kepada guru2 yang sudi mengajar aku yg tak berapa nak pandai neh.
jasa mu tetap aku kenang.
walaupun ungkapan guru ibarat lilin membakar diri sudah tidak relevan lagi.
tapi bagi aku, ia sangat relevan!
cuba bayangkan kalo guru ibarat spotlight??
buruk kan bunyi nya. so guru ibarat lilin sgt lah relevan!

akhir kata
SELAMAT HARI GURU. guru cantik, pelajar cerdik. hahahhaha






Thursday, May 14, 2009

trivia

kadang2 aku tertanya2 gak pada diri aku *nak ala2 drama bermonolog la konon*
kenapa aku kalo cuti jaa
aku lah manusia yg aku rasa paling pemalas
bangun at 12
lepak smpai pkol 5
pastuh xnak keja lak. PEMALAISI
hahahahah

kenapa aku xprektik kan apa yang aku belajar dlm mencari kerja. contohnya jd photographer ka or journalist ka or crew event2. sedangkan aku belajar semua itu.

ini alasan yg femes aku guna :
1- dah nama pun cuti. so cuti lah. org bg cuti gedik nak keja. dah keja nk cuti. GILA!
2- aku jarang balik kedah. so time cuti neh la nak lepak puas2. haha.
3- aku dah jutawan. xpayah keja. hahah *ok ini agak sikit tipu*

ang one more thing : kenapa orang kalo aku cakap, aku nk keja. semua org xcaya?? tahap nk bunuh diri??? hahahahaha
teruk sgt ka kalo aku tergerak ati nk keja?? hahahhaahha

soalan saya pada anda sekalian

adakah anda merasakan anda telah memprektik kan apa yang anda pelajari??
sms kan jawapan anda sekarang!

hadiah menarik menanti anda!!!!

Friday, May 8, 2009

nasi yasmeen makin xsedap

"wei aku ada satu rahsia weh. tp ang janji jangan bgtau sesapa ok?"

"ok2 aku janji"
(tapi alih2, xsampai sejam, berita tentang perkara RAHSIA tuh dah terdedah)

penah x situasi ini berlaku kat anda sekalian wahai rakyat jelata???

aku penah!
dan selalu.
tapi sekarang aku memegang konsep:

semua org dlm dunia neh xbleh percaya + kalo anda seorg pelajar course seperti saya

setakat sekarang, kadar keberkesanan ialah. 85%.

contoh:

scene 1
si A: weh aku ada rahsia. tp ang jgn bgtau org len ok!

si B: ok2. ang xkan xcaya kat aku. kata dh lama kawan

scene 2
si B: weh aku ada satu cerita. Si A cerita. tp ang janji jgn bgtau sesapa ok?

si C: ok2. aku seorg yg boleh dipercayai lah. dont worry.

scene 3
si C: weh, aku nak cerita satu benda. si B yg bgtau. tp ang jgn cerita kat sesapa lak. ok??? janji??

si d: ok. tadahal lah. janji!

mcm tuh lah seterus dan seterusnya.

moral of the story

jgn percaya sgt kat sesapa.
nk percaya boleh. kalo benda kecik2 ok. kalo benda besaq2, jgn harap lah.


p/s:
aku ada time aku boleh percaya sgt.
tp kdg2 terlepas cakap gak.
sorry
haha




Wednesday, May 6, 2009

colan colan nya ialah ...

bukan nak complain *zaf*
cuma nak gelak dan sedikit geli
hahah
slalunya budak2 skolah pakai term ini.
anda pakai gak kann??
alaaaa malu2 lak nak ngaku
marilah kit atgk top10 *mcm rick jugak*

TERM PALING XBOLEH BELA DI MALAYSIA


1 - windu / windue dan sbgainya
perkataan asal - RINDU
komen - gila buta huruf. W ngan R jauh kan

2 - cayunk / tayunk / cyg / shayang
perkataan asal - SAYANG
komen ikhlas - ang ingat ang sweet ka buat2 cakap serupa budak kecik neh?? cakap xlancar.

3 - mamam
perkataan original nya - MAKAN
komen aku - aku xtaulah sapa yg reka istilah neh. mamam mcm demam ja aku dgr.
ayat femes "awak dah mamam blom??"

4 - titow / tito
perkataan asal - tido
ulasan saya - tiada komen. nanti zaf marah aku.

5 - montot
perkataan asal - bontot
ayat femes "cepak montot awak nanti aaa"

6 - ayat2 yang di tambah W di belakang. kdg2 over lak tuh
cth - manew?? lewww..
ayat femes - "xdew on9 kew smlam..kite tunggu tau..

7 - tomei
asal nya - comel
buruk lah! udah2 lah tuh bagi sapa yang menggunakkan nya. BURUK!

8 - musyuk / mucuk
yang betolnya busuk.
cth ayat gedik "eeiii musyuk xmandi lagi" "shayang kamu musyuk2"

9 - ketat -ketat
contoh ayat tak bleh bela
"sayerr shayang awak ketat-ketat"
WTF! gila apa!

10 - skandal
baru kenal xsmpai sebulan, baru sms2 komen2,
dah kata skandal kawan nuuu laaa skandal kawan nehhh la. GILA!

Monday, April 27, 2009

ish ish ish, tak tau la.

assalammualaikum semua.
apa khabar anda semua??
abg harap, kawan-kawan semua hepi2 selalu.
tambah-tambah di bulan yang mulia ini.
*hahah gila panjang merapu*

lama gak xupdate blog neh ya.
ramai yang komen dan tertanya2
ke mana abg pergi selama ini??
*gaya nak mcm blog AA* hahah

abg xkemana, abg ada ja.
cuma abg busy dgn exam abg.
tapi abg tetap ingat kawan-kawan abg semua.
*weh geli gila aku baca. hahahah*

nak dengar cerita???
ada ceritaaa... *tagline cik bear nak mula gossip*(oh cik bear ialah icon gossip di taman aku ya)

ari neh abg ingat nak cerita tentang satu perkara.
abg arap kawan-kawan akan fokus membaca nya.

JENG JENG JEG

"EH KAU GILA PERFEK KAN??"

baru-baru ini,
sewaktu abg sedang melayari internet,
untuk mencari beberapa hadis dan dalil-dalil utk abg amalkan dalam kehidupan harian abg,
abg adalah terbaca satu blog neh.
melalui jumlah komen-komennya, abg agak dia mesti somebody dlm bidang tertentu.
abg pon apa lagi, terus lah klik dia punya posting.
alangkah terkejutnya abg, apabila abg baca blog dia

PENUH DENGAN KUTUKAN dan KATA NISTA

rosak mata dan iman abg membaca nya.
yang nak dijadikan cerita,
semua benda dia nak komplen dlm blog dia.
xda sekelumit pujian pon.
even benda remeh gila-gila pon nk komen.

eh eh eh. assalammualaikum tuan penulis!!!!.

kalo anda hebat sgt. anda buat lah semua benda yang anda komen buruk-buruk tuh.
nak tgk mcm mana hasilnya nanti.
penat org buat. suka-suka ja komen buruk-buruk.
memang lah selepas apa yang abg baca, abg terfikir juga, ada kebenarannya
tetapi kan lebih manis dan afdal kalo awak mengkritik secara baik dan berhikmah
at least bagilah credit sket kan. penat individu2 itu berkerja tau.

abg ingat lagi ustazah abg pernah berkata
"org yang suka komplen neh, dia sebenarnya malu dgn kekurangan diri sendiri, dan tahu nak komplen ja"
so sebagai renungan bersama:
abg harap,kawan-kawan semua dapat mengamalkan
"amal makruf nahi mungkar"
kurangkan kutukan, tingkatkan pujian
selamat beramal.

*abg minta maaf siap2.
abg xtuju secara direct kepada sesapa
abg hanya meluahkan rasa hati abg.

Tuesday, April 14, 2009

bacalah.

seperti yang anda sedia maklum
bermula 20 april 2009 ini
peperiksaan akhir bakal bermula.
ini bermakna, cuti semester semakin hampir tiba.

oleh itu,
saya selaku wakil rakyat bahagian sungai siput
ingin mendoakan
agar anda semua
dapat menjawab dengan jayanya.

ini pesanan untuk kawan-kawan saya
di semester enam.
baik di level, kolej dan uitm secara keseluruhannya
selamat graduasi.
ketiadaan anda bakal dirasai (sangat-sangat)
saya berharap kita akan terus berhubungan

yang benar,
john
pengarah kampus
uitm london.

*nanti saya akan memuatkan gambar-gambar individu semester enam yang saya bakal merindui*

*baca dengan gaya bahasa melayu anda sangat bagus.

Wednesday, April 8, 2009

oh. sedap nya.

rasa begitu senang sekali
semua assignments dh abes present!
yahoooo!

serious
sem neh terok gila

kelam kabut + presentation ntah apa2
tp ok lah
thx to group mates
pete sya basang kobol
kita berjaya
malaysia boleh
agagagaggaga

final is coming!
come come
ingat aku takut ka
ahhahahah

Monday, March 16, 2009

berubah. perubahan. ubah lah.

kisah satu

aku jumpa lah classmate aku time skolah menengah.
dulu mcm rapat lah (rapat gila kot)
tp time jumpa tadi, blagak gila
ya lah
dulu kan skema (aku pon skema gak dlu)
so skrg dh stylo, malu la kot nak kawan ngan org yg dulu sama2 skema.
ntah apa2.

kisah dua

ada lah sorang budak neh
time susah cari kita.
dak lah benda neh dh mcm cliche.
standard ah. aku time susah pon cari org. time senang mana nk ingat org yg kita cari time susah tuh
tapi alih2 kena batang hidung sendiri.
padan muka.
oh before lupa : aku kalo dah xsuka org tuh. payah lah aku nk ubah mindset aku.
haha.

kisah tiga

kenapa perlu dgq cakap2 org blakang kita
tah2 org yg cakap pasai kita tuh berganda lagi terok.
aku akui, sejak jd masscomm neh mmg dok reja cakap blkg ja
tp since 1 kejadian masa part 2 (org2 rapat tau aa)
aku dh kurang amik port
jgn takut. kita kata kat org skrg, sok lusa kita plak akan kena)
pengajaran : kalo nk tau apa2, tnya direct ja.

kisah empat :

aku xtau pasepa.
aku skrg mcm dh xda feel nk lepak kat melaka.
myb sbb budak2 part 6 ramai xdak kot (oh kawan aku ramai part 6 la plak, salah pilih kawan neh)
plus skrg minggu2 terakhir.
xpa2. relax sat ja.
*oh aku ada dekat kedah skrg. mls balik mlaka. kelas sok malas ah pegi.

Monday, February 23, 2009

penat

aku tak tau nak kata apa dah
GOOD LUCK

Thursday, February 19, 2009

kesabaran ku ada batasan nya

after all the saman menyaman things

wallet lah plak hilang
*xtau nk kata apa dh*

sabar takie sabar

fuhhh

Tuesday, February 17, 2009

ah.

aku rasa cemuih dgn segalanya
tulung2

*cemuih ialah menyampah ya rakan2

Tuesday, February 10, 2009

tragedi bulan februari




FEBRUARY BUKAN BULAN CINTA

FEBRUARY BULAN SAMAN MENYAMAN!






3 saman dr unit keselamatan UITM (sopan sekali ku rasakan
anyway dpt diskaun. thx to encik2 sekalian.

jgn lah bawa saya ke tatatertib. saya janji xbuat dah!



satu saman had laju kerana melanggar had laju 110km/j dr pihak PDRM

aku memandu secara laju gila babi kata nya

137 km/j (kenapa aku rasa mcm 120 pon xsampai??)

dh lah time drive tuh dgr lagu JULIANA BANOS (mmg malang dan berhantu lagu neh hahaha)

oh demmm!

bajet : 300!

demm!!



neh saman seterusnya!

babi kan sodap aka DANIAL HISYAM (saja ja aku letak nama ang, marah neh)

ada ka letak neh kat cermin keta.

mcm ang xda taik palat kan?

sapa jumpa sodap terajang sampai mati ok!

akhir kata,

drive carefully. jgn langgar hand laju mahupon apa2 peraturan jalan raya.

dh kena baru nk menyesal.

hahaha

ingat aku xpasrah ka ngan apa yg terjadi.

hahahaha

Friday, January 30, 2009

menkedarah

tagged by rick.

ingat ang ja ka makan rick.
aku pon makan gak lah.
double triple kali ganda dr ang.
tp xdak lah old town ja kan.
aku makan hat murah2 ja.

neh antara benda2 yg aku, kalo balik kedah KENA MAKAN.
ketagihan melampau2


pertama : roti jala. ada panggil roti tirai lah. mcm2 lah org panggil.
lokasi : taman rimba. port org jogging, mat rempit adjust2 cikaro dan sbgainya
kebest-an roti : roti dia amat rapuh sekali bila di kunyah bunyi KREUK KREUK. plus kuah daging dia. perghhh!!!!!!
aku akan makan benda neh dlm pkul 6-7ptg.


kedua : burger mutiara (ayam cheese). di amik nama sempena lokasi kedainya yg berada di dalam sebuah taman yg bernama taman mutiara (byk pelakon dragon ball menetap disini)
lokasi : taman mutiara lah sonyon!!
kebest-an : murah, mayonis sedap, daging burger sedap, mmg serba serbi sedap. secret weapon dia :mayonis di bancuh sendiri. sedap weh (bukan SODAP DMC 6E tuh yaaa kawan2). setaraf mcd!
waktu makan : pkol 9mlm



ketiga : roti tisu bunga tanjung (nama kedai mamak neh lah)
lokasi: tanjung chali.
kebest-an : roti dia sedap gila. xmanis, xtawaq. xgebu, xhitam melegam. xtinggi, xrendah.
waktu makan : aku slalu makan bnda neh pkoi 1-3pagi. FEEL
jika roti neh abes, boleh juga guna tisu jamban utk di buat hidangan penganti.

antara benda2 atau tempat wajib aku akan makan

mee hamid (depan sekolah convent, jalan tjg bendahara)
nasi lubnan (pacific)
nasi ayam mawar (dekat taman koperasi)
fries makcik cina city plaza (city plaza lah)
nasi goreng telur mata (pak mi dekat kolej)

so jum makan *muzik latar jalan2 cari makan*

Thursday, January 29, 2009

trendsetter

last night
time tgk movie
aku kalut2 kuaq umah
sbb dh lewat
nk amik kawan aku tiga org lagi
so aku pon pakai lah selipar
dgn yakinnya

bila smpai kat tempat cerah yakni dlm mall
aku baru perasan aku silap pakai selipar
malu nya bukan kepalang (ayat lama neh)
ini lah rupa kejadian itu.
malu betol.


kalo kaler dekat sama, boleh gak anggap as fashion. neh sebelah hijau kuning. sebelah putih. wkakakak

Wednesday, January 28, 2009

wayang siapa kalau bukan wayang mereka

since cuti neh xramai yg cuti.
aku n geng2 aku pon plan lah nk tgk movie.
and skrg xbyk movie yg sronok. (nk tgk underworld *which i prefer to call under water world* tp xfollow dr yg 1st)
pastuh plan lak nk tgk sifu n tongga. tp xrelease lg daaa. (nk tgk sbb nk for fun, tnpa perlu berfikir)
so last choice, tgk lah WEDDING GAME.

neh quick review yg aku dpt buat pasal movie neh.

at first, korang mesti bajet filem neh filem hong kong (since aku bukan pengemar filem2 cina neh, aku pon terpikir demikian)
sebenarnya neh filem singapore (kalo aku xsalah)

bg aku filem neh punya storyline mcm dh common.
pelakon yg berlakon bercinta, untuk mengaut keuntungan, last sekali betul2 jatuh cinta, dan berkahwin. (bosan kan cerita mcm neh?)

tp aku punya kesimpulan ataupon hipothesis (rindu betul aku term neh) ternyata meleset.
filem neh best hangak utk gelak2
lawak weh
bila part lawak, mmg lawak habis ah.
xsalah aku director dia kot yg direct AH LONG PTD tuh

pastuh bila part sweet, kira sweet gak lah. (mcm comel ja aku rasa) wakkaka. geli gila.

cerita neh juga belakon dekat MELAKA. so warga lendu, jum kita jejak di manakah lokasi penggambaraan itu. ada kah di LENDU? hahah

yg menarik nya,
cerita ini ada penampilan khas artis malaysia.
SAIFUL APEK n SYANIE (diorg punya skrip semua cakap bahasa melayu ja)
walaupon sekejap lawak weh.

aku rasa, cerita neh di olah agak baik lah (xtau lah pandangan encik basang plak mcm mana)

ending dia, diorg berkahwin gak.
simple kan? (larat lak aku nk tulis pjg2. agagagga)

yg menarik mengenai dan pengalaman menonton filem ini
1- aku suka ayat dia *harap muka ja cantik, tapi tahi busuk gila* (translate in mandarin). hahah
2- abg kepada vikki ada bela binatang yg dinamakan GUO GUO JIAO *xsalah aku lebeh kurang bermaksud KONEK or yg sewaktu dgn nya (tnya aliya)
3-mengandungi unsur2 sex dan nudity jugak (rick di syor kan tgk)
4-seat sold out! tp ENAM org ja melayu(kami semua la tuh)

kesimpulannya : lawak lah! agagagga. mmg berbaloi utk di tonton. if nak compare dgn MA**
hahaha
overall : 4* kot. ahhaha

Friday, January 23, 2009

nak pegi palestin???

kalo korang, nak x gi palestin tolong saudara islam kita kat sana?
nak? tp xtau cara?
jgn khuatir,
ari neh saya akan dedahkan rahsia2 latihan komando.
selamat mencuba.

siri latihan awal
persediaan sebelom pegi ke palestin
kelolaan level 2 wing 1 kolej nadim.
aka cirit or die

video
neh nama nya ujian ketangkasan.

:nanti kan siri2 seterusnya xlama lagi.

Wednesday, January 21, 2009

super marathon

7.50 am.
terjaga dari tido (mmg kena bangun pon. kelas 830. kalo kelas madam raha xp dh. seb bek kelas madam shila)
sbb aku bangun, akok punya alarm bunyi, dia aram xbngun. babi ja akok.
aku tgk meah ngan sesat dok berbungkus g, so aku pon decide xmau p kelas.
aku msg basang (class rep aku) "basang cakap kat madam kaki aku terseliuh time aku joging"
nak seribu alasan, xnak seribu daya. hahahaha
tetiba xdak mood.
sambung lena.

8.30 am.
aku terjaga.
wtf! baik aku p kelas mcm neh.
tp dh terlambat. kalo p sah2 kena perli ngan madam shila.
pastuh layan cerita chuck. (aku mcm xmenjiwai cerita tuh)
xda mood punya sindrom masih melanda.
pastuh aku merayau dekat2 level. semua xbngun g.
bosan.

10.00 am.
aku tido.

11.00 am.
aku bngun. pastuh aku p cc.
aku on9
aku gelak2 ym ngan syaza n matnoq
*hp aku tinggal kat bilik*


12.00 am
aku check hp
ada 8 missed calls & 3 sms
kak aku cakap nk balik kedah ptg neh
aku dlm hati pon berkata
"babi la, kata nk balik jumaat, neh rabu dh nak balik"
seb bek aku x maki g
kak aku call
cakap nenek aku meninggal
pastuh aku pon "AIKK??"
awat aku xtau??
pastuh aku pon bgtau lah sesat.
sesat kata : "aik apsal ko xsedeh pon?"
aku pon xtau.
aku pinjam moto dia. g alor gajah beli tiket.
bus 245.
pastuh gc ngan akas tanya : "ang nk p mana?'
aku jawab :"balik kedah nenek aku meninggal"
akas : *gelak* "muka aram xsedeh pon. ang nk tipu ah tuh"
aku : "tah aku pon xtau kenapa aku mcm cool ja"
guyol : "sebab ang masscomm! pandai buat drama"
aku : *dlm ati* babi aku cakap btol2 lah.

1.00-2.00 pm.
mandi ngan packing barang.
time nk p tnggu bas.
jumpa nadia ngan ameera.
aku jerit : "aku balik dulu!!! selamat p kelas!!!!! hahahahah"
pastuh nadia msg: "babi ja kan balik awal"
aku reply : nenek aku meninggal la babi"
nadia : "ang jgn main2 pasal kematian weh"
aku : "aku betol2 lah babi. kenapa xcaya"
nadia : ang mmg xleh. keja balik awal"

pastuh jumpa geng2 kelas F
depa suma tgh ngumpat classmate depa. nama di rahsia kan.
depa tnya aku p mana
aku cakap lah balik kedah
depa heran sbb awal sgt.
aku cakap lah nenek meinggal. depa gelak2. xpercaya lah tuh!
aku pon pelik. awat org xcaya???
haishhh

pastuh aku join diorg dgn aktiviti sihat mereka itu.

5.00 pm.
smpai kl.
p BB makan nasik.
p kl sentral. on9 sat.
pastuh kak aku amik aku.
p umah abg aku.

8.00 pm
gerak. purata kelajuan 130km/j

12.00 am
smpai umah.

persoalannya sekarang
KENAPA XPERCAYA?
adakah kena menangis, termenung, baru nk percaya?

Friday, January 16, 2009

summary.

neh lah apa yg akan terjadi
if gambar anda bersepah merata2.

btw all part one is wajib to sembah this tokong.
berkat aktiviti sihat tp myb sedikit terpesong akidah ini
beliau telah memenangi kerusi mpp tanpa bertanding.
congrats!!!!!!!

btw, hutan belakang kolej aku sudah di tarah
nak buat apa aku xtau lah
tp since utan neh ditarah, keadaan super sejuk, berdebu n ramai gila demam sakit tekak n lain2
so SAVE OUR HUTAN! not only ORG UTAN OK!

off record, lately juga kan, byk kolej yg kena *kacau*
aku xtau lah betol ke x,
tp aku rasa betol kot. sbb org kata hutan blkg kolej aku neh tapak kuil hindu dlu
tp xtau lah
everynite ada ja kolej yg penghuni dia kena kacau n histeria
so rajin2 kan lah baca yassin n jgn lupa sembahyang ok!

Wednesday, January 14, 2009

artis hong kong. aku merapu ja.

Here it goes :

tagged by angeldream. sorry. aku dlm lab. so xupload gmbar or apa2 yg kena upload. hahah

1)Do you think you’re hot?
no.

2)Upload ur favourite picture of you
malas. tenet selom la daus.

3)Why do you like that picture?
agagagaga. mana aku upload po


4)When was the last time u ate pizza?
last week kot aku rasa.

5)The last song u listened to
aku tgh dgr budak2 kelas aku bergadug pasal group. betol cakap org. group audio video mmg akan bergaduh. aku suka!

6)What r u doing right now besides this
dgr budak2 neh bergaduh dlm lab. relax ah weh. small matter only lah

7)What name would you prefer besides your?
john micheal takie lewis laaaa

People I tag..

mm.

1. semua org. ampa xbuat aku sumpah jd tenuk.

9)Number 3 is having a relationship with
dgn aku

10)Say something about number 5

no 5 pendek ketot gemuk buruk. hahah

11)How about number 4
cantik like bidadari cerita tamil tv2. hahaha

12)Who is number 2
artis hong kong. haha